Αρχική
Εγγραφή
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2102711341 - 6977 303218, Τηλέφωνο για επείγοντα περιστατικά 6977 303218 όλο το 24ωρο

 

       Συμβεβλημένο κατάστημα ΕΟΠΥΥ

   Για συμπυκνωτή οξυγόνου όλο το 24ωρο

Κράτα το        

ΔΩΡΕΑΝ συμπυκνωτής οξυγόνου σε όλους τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

Άπνοια ύπνου: Συμπτώματα και θεραπεία.
Τα αναπνευστικά προβλήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι συχνά και μπορούν να οφείλονται σε διάφορες παθολογίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σοβαρά σε σημείο να απειλούν και την ίδια μας τη ζωή.


Η άπνοια του ύπνου (sleep apnoea) είναι μια σοβαρή διαταραχή που διαταράσσει τον ύπνο και προκαλεί υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα στο σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο (ή άπνοια ύπνου ή υπνική άπνοια) παρατηρούνται σύντομες διακοπές της αναπνοής που διαρκούν 10 ή περισσότερα δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνονται τακτικά σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι διακοπές αυτές είναι πολλές και η συχνότητά τους μπορεί να είναι μέχρι 20 έως 30 ανά ώρα.
Αυτό συμβαίνει γιατί διακόπτεται προσωρινά η είσοδος αέρα στους πνεύμονες παρά τη συνεχή μας προσπάθεια να εισπνεύσουμε. Το σύνδρομο αφορά 8% των ανδρών και το 2% των γυναικών ηλικίας 40-60 ετών. Αλλά και τα παιδιά είναι θύματα του συνδρόμου σε ποσοστό 2%. Επομένως η άπνοια του ύπνου μπορεί να εμφανιστεί από τη βρεφική έως την τρίτη ηλικία και οι πιθανότητες εμαφάνισής της αυξάνεται με την ηλικία.
Τα συχνότερα συμπτώματα της ασθένειας είναι:
Πολύ έντονο ροχαλητό χωρίς αυτό να σημαίνει πάντα ότι όποιος ροχαλίζει πάσχει κατ' ανάγκη από αυτό το σύνδρομο.
Δυσκολία και έντονη προσπάθεια στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Παροδική διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου που ακολουθείται από ρουθούνισμα όταν ξαναρχίζει η αναπνοή.
Ο ασθενής είναι εξαιρετικά νυσταγμένος κατά τη διάρκεια της μέρας.
Ο ασθενής έχει την τάση να αποκοιμάται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που απαιτούν συγκέντρωση και προσοχή (οδήγηση, εργασία).
Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι οι πρωινοί πονοκέφαλοι, η απώλεια μνήμης, οι αλλαγές προσωπικότητας, η αύξηση σωματικού βάρους.
Τα συμπτώματα της άπνοιας του ύπνου γίνονται συνήθως αντιληπτά από τα άτομα που ζουν μαζί με το άτομο που υποφέρει καθώς το ίδιο το άτομο δεν θυμάται τα επεισόδια άπνοιας που το ταλαιπωρούν τη νύχτα.

ΔΩΡΕΑΝ αποστολή για αγορές προϊόντων πάνω από 250€ σε όλη την Ελλάδα!

Κράτα το

Πνεύσις

Μητροπούλου 1 - 14121
Νέο Ηράκλειο - Ν. Αττικής
Τηλ: 2102711341
Κιν : 6977303218

Κράτα το

Κράτα το

Συμβεβλημένο κατάστημα ΕΟΠΥΥ.

SALMAS ISO 9001 LOGO